Ai nevoie de curaj ca sa le mananci! Sunt cele mai periculoase delicatese culinare. Iata ce patesti daca te incumeti sa gusti din aceste bunatati

28 02. 2017, 16:02
Carnea scorpiei de mare este o delicatesa la mare cautare

Atunci cand mergem in vacanta, suntem ispititi intotdeauna de delicatesele culinare, mai ales daca alegem locurile exotice, acolo unde meniurile sunt total diferite de cele de acasa.

Mancarurile specifice unei anumite zone pot fi de-a dreptul gustoase, insa ne pot face si mult rau. Unele delicatese sunt considerate un adevarat pericol daca nu sunt gatite corespunzator. Iata care sunt unele dintre cele mai periculoase feluri de mancare, pe cat de delicioase, pe atat de riscante.

Pestele Fugu sau Ruleta Japoneza, datorita dozei fatale de tetradotoxina

Fugu (Japonia), cunoscut drept si pestele umflat, este un peste ale carui organe, in special ficatul, contin tetrodoxina, o substanta extrem de toxica, pentru care nu exista antidot. Fiind considerat o delicatesa in Japonia, acest peste e cu adevarat bine gatit, daca bucatarul reuseste sa nu elimine complet toxina, cea care da si savoare felului de mancare. Daca lasa prea multa tetrodoxina, clientul poate muri.

Carnea scorpiei de mare (Oceanul Pacific si Atlantic) este destul de delicioasă. Însă trebuie să fiți deosebit de atenți la țepi, care conțin o substanță extrem de veninoasă. Aici deja totul depinde de măiestria bucătarului.

Branza putrezita (Italia) – brânza de capră e gustoasa datorită larvelor muștei de brânză ( Piophila casei). În cazul înghițirii acestor larve, problemele cu sistemul digestiv sunt asigurate.

Escamoles (Mexic) – Această mâncare este preparată din larvele furnicilor gigantice. Ele au o consistență de brânză și seamănă cu alunele, la gust. Ele sunt inofensive, însă pot conține și larvele furnicilor negre, care sunt destul de veninoși. Anume aceste furnici prezintă pericol pentru persoana care le va mânca.

Fructele Ackee (Jamaica) – Fructul e asemănător cu para, este comestibil doar atunci, când a fost cules într-un interval anumit al coacerii fructului. Fructele necoapte, sau răscoapte, sunt foarte toxice.

Pestele de piatra (Marea Rosie, Oceanul Indian si Pacific) – Acesta este cel mai veninos pește din lume. Este suficientă o simplă atingere, pentru a primi o doză fatală de venin. Totuși, acest pește continuă să fie preparat în bucătăriile din Japonia și Hong-Kong.

Carambola (Asia, America de Sud)- Acest fruct arată foarte bine și are un gust foarte plăcut, însă conține neurotoxine, care pot provoca halucinații, când este consumat în cantități mari. Cel mai bine este să vă limitați la câteva bucăți.

sursa: calatorul.net